Lončene peči

Lončen peči Vam zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržujejo toploto preko celega dne. Kurišče lončene peči je zaprto, dimni plini pa na poti po dimnih kanalih obzidanih s šamotom skozi pečnice oddajajo toploto. 150 letna tradicija na področju lončenih peči!

Zunanjost lončene peči je prepuščena domišljiji posameznika, ter naših strokovnjakov, ki imajo pri tem že dolgoletne izkušnje in veliko idej.
Pri tem pa se upošteva tehnične možnosti na mestu gradnje in same zamisli lončene peči.

Zelo pomembno je, da se lončene peči lepo podajo v Vaš dom, ter da so barvno in oblikovno usklajene. Peči lahko s svojo obliko prostor zapolnijo ali pregradijo, ter Vam tako na prijeten način ustvarijo domač videz in prijetno počutje.
Lončene peči zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni velikega kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Ob tem pa zrak v bivalnem prostoru ni izsušen ali pregret.

Pečnice za obod kamina izdelujemo sami, zato imamo pri tem veliko različnih možnosti. Lahko so klasične, rustikalne,unikatne ter v zadnjem času predvsem moderne,ravne linije pečnic. Tudi izbiri barve peči se stranka lahko prepusti domišljiji…. Kurišče se lahko pozida v istem prostoru , v sosednjem ali celo v kleti. Vratica skozi katera se nalaga drva, so lahko s steklom ali pa brez . Odvisno od želje in potrebe posameznika. V kurišču pa lahko tudi kaj spečete, saj je pozidava kurišča podobna kot pri krušni peči in omogoča dolgo zadrževanje toplote.

Sodobne lončene peči lahko zaradi njene raznolikosti dejansko vgradimo v vsak prostor.
Pri tem pa moramo paziti, da smo pri sami gradnji hiše oz. stanovanja pozorni na ustrezen dimnik, ter nujni dovod svežega zunanjega zraka za pravilno izgorevanje v kurišču. Za kurjenje v kaminih uporabljamo les listavcev, ki pa mora biti suh. Priporočljivo je, da ga pred uporabo vsaj dve leti skladiščimo v zračnem in suhem prostoru.

Slovenska izdelava

150 letna tradicija

Slovenske surovine

Estetika in eleganca

Visok izkoristek gretja

Toplina v domu in srcu

Pošlji povpraševanje