Toplozračne peči in kamini

Toplozračne peči in kamini so narejeni iz kaminskega vložka, z varovanimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnim materialom.
Ti kamini nam hitro ogrejejo prostor. Nimajo velike akumulacijske sposobnosti, vendar nas očarajo s pogledom na prasketajoči ogenj, ob katerem se sprostimo.

Primerni so za današnji hitri način življenja.

Kamin je običajno umeščen v osrednji prostor, zato je pomembno, da deluje estetsko tudi v času, ko ni ogrevan.
Kamini so lahko izdelani zelo opazno, lahko pa se jih na preprost način vključi v bivalno okolje. Vidno stekleno kurišče, je lahko zaključeno z ometom ali pa je obloženo s pečnicami.

Toplozračne peči in kamini imajo možnost ogrevanja več prostorov hkrati z ustrezno razporeditvijo toplozračnih rešetk.
Možna pa je tudi izvedba toplozračnega kamina z akumulacijsko sposobnostjo, ki je lahko v obliki sedišča, ležišča ali pa stolpa,… Ta del izvedbe se naredi s pozidavo kanalov iz šamotnega materiala.

Smisel kamina s kombinacijo lončene peči je v tem, da združimo prednost klasične lončene peči, ki ima dobro akumulacijsko sposobnost ter prednost kamina z velikim vidnim ognjem. To pa je hitro ogrevanje prostora, kjer topel zrak piha skozi rešetke .

Pri gradnji toplozračnega kamina je potrebno zagotoviti dovod svežega izgorevalnega zraka od zunaj, katerega dovedemo direktno v kurišče.

Toplozračne peči in kamini so najbolj optimalne peči ali kamini, če nimamo časa ali želje, za vsakodnevno kurjenje, da nam je najbolj pomembno ustvariti prijetno vzdušje z »živim« ognjem v peči.

Slovenska izdelava

150 letna tradicija

Slovenske surovine

Estetika in eleganca

Visok izkoristek gretja

Toplina v domu in srcu

Pošlji povpraševanje